Effektiv journalist med känsla för text & språk

Letar du efter en professionell journalist för en artikel eller behöver du hjälp över en längre tid? Du kan anlita mig för enskilda artiklar eller så kan jag hålla i trådarna för större projekt. Jag är effektiv, levererar material enligt briefen och håller alltid deadline.

Jag har över tio års journalistisk erfarenhet och har bland annat arbetat med nyheter, reportage, personintervjuer och seminarierapporter. Jag har också skrivit textannonser och arbetat med copywriting.

Oberoende av textens form skriver jag begriplig och bra svenska och strävar efter att vem som helst ska kunna läsa och förstå texten.

Jag fakturerar allt mitt arbete via mitt företag Pinions ky (FO-nummer 2669586-7). Bekanta dig med mina arbetsprover längre ner och hör av dig om du vill veta mer. Jag är öppen för nya samarbeten!

 
 

Axplock ur CV:t

Frilansande journalist för webbmediet Y-Studio. Jag skriver regelbundet artiklar (på finska och svenska) om företagande.

Redaktör med ansvar för innehållsproduktion och planering för webbsidan Addeto 2013–2017.

Nyhetsreporter och telegramredaktör på Svenska Yle i flera omgångar under perioden 2007–2015.

 

Vad säger mina kunder?

"Michaela levererar punktligt samt i linje med beställningen och kan därtill också komma med förslag på alternativa upplägg, än det ursprungliga, ifall det kunde vara en bättre lösning. Hennes språk är ytterst gott och flytande. Det är enkelt och smidigt att kommunicera med Michaela. Hon går enkelt att nås per telefon och svarar snabbt på e-post."

Kristian Martikainen, projektledare vid Nordvisionssekretariatet

”Jag har haft förmånen att jobba med Michaela i fem år via arbetet med den bilaterala webbportalen Addeto. Michaela är leveranssäker, pålitlig, ansvarsfull och främst av allt mycket kompetent. Michaela har förmågan att på ett strukturerat sätt förverkliga och genomföra idéer. Det har varit ett privilegium att få arbeta med henne och jag rekommenderar henne varmt för framtida tjänster."

Jessica Melin Hirschfeldt, projektchef vid Kulturfonden för Sverige och Finland 

"Det är alltid lätt och smidigt att arbeta med Michaela. Hon förstår direkt kärnan av briefen och skapar kvalitativa texter – vare sig det är en kortare eller längre text. Med henne kan man lita på att tidtabellen håller och att slutresultatet är fantastiskt."

Veera Silvendoin, projektchef vid Satumaa Family Business Agency


Arbetsprover

erlandsson_sls.png

Intervju med Karin Erlandsson i SLS verksamhetsberättelse 2018. I samma publikation finns också flera andra texter skrivna av mig.