Författardrömmar

Okej nu är det dags att komma ut ur skåpet, ur författarskåpet. Vet egentligen inte hur inne jag ens varit med tanke på att jag drömt om att skriva böcker ända sedan jag var liten, men det är en sak att drömma och en annan att verkligen försöka förverkliga sina drömmar. För av någon anledning har jag tyckt att det är otroligt pinsamt att gå omkring och försöka skriva en roman.

Någonstans inne i mig finns en liten typ som skriker att jag kommer att misslyckas, att alla tycker att jag är helt galen när jag ens försöker skriva ett manus och att det bara blir pannkaka av alltihop. Men nu har jag tänkt skita i den där lilla typen och bara tro på mig själv. Jag har jobbat med mitt manus sedan januari ifjol och är äntligen (!) på slutrakan.

Hade egentligen en egen deadline om två veckor, men på grund av flyttkaos har jag verkligen inte hunnit ens tänka på manuset. Jag ger mig ännu en månad tid, sedan ska manuset skickas till förlaget. Någon gång måste jag ju släppa iväg det. Har också fått kommentarer av testläsare som varit guld värda (både testläsarna och kommentarerna alltså)! Ifall de inte ljuger så har jag till och med lyckats skriva något skapligt.

Nej, jag har inte skrivit en megatjockis. Verkligen inte. Det här är ungefär version ett, två, tre och fyra i en enda hög.

Nej, jag har inte skrivit en megatjockis. Verkligen inte. Det här är ungefär version ett, två, tre och fyra i en enda hög.

Bloggen kommer delvis fortsätta som förr. Det blir garanterat recept, frisyrer och inlägg om livet i allmänhet, men jag vill också fokusera på att skriva om att skriva. Har själv knarkat författarbloggar (länklistan är på väg!) på sistone och tycker att det är otroligt spännande att följa med i processen, lära sig hur andra gör och fundera på hur jag själv kunde göra.

Bloggen kommer att fortsätta på både svenska och finska (enligt mammas önskemål), men det kan hända att de finska inläggen får en kort svensk översättning ifall någon från Sverige råkar hitta till bloggen.

Men ja, nu börjar det. Eller egentligen började det redan för länge sedan, kanske när jag i dagis skrev min första "bok". Men nu börjar det på riktigt. Och hur det slutar har jag verkligen ingen aning om. Välkommen med på resan!