Den kreativa kvällshjärnan

Rätt ofta när jag lägger mig om kvällarna och försöker sova börjar det snurra en hel del tankar i huvudet. Sedan jag börjat med att skriva roman har det varit mycket skrivrelaterade tankar. Jag har hört att författare brukar ha anteckningsblock och penna vid sängen för att kunna anteckna alla tankar som kommer när man ligger där. Modern människa som jag är brukar jag anteckna i mobilen som ligger bredvid mig. Det var också en kväll när jag skulle sova som jag kom på titeln för nuvarande romanprojektet. Skrev det in på mobilen direkt och titeln har faktiskt hållits oförändrad i snart ett år.

Igår kväll började min hjärna plötsligt skriva ett följebrev till förlaget så jag blev tvungen att ta fram mobilen och knäppa in det. Dessutom kom jag på hur jag skulle dela in mitt kommande romanprojekt. Helt kul med alla idéer, men kunde de inte komma mitt på dagen? Eller är vi (jag) för upptagna av mobiler, Facebook och allt det andra för att verkligen låta hjärnan vila och servera lösningar för oss då när det egentligen passar bäst?

Jag ska kanske inte klaga, för många gånger har mina kvällstankar hjälpt mig vidare och fått mig att förstå hur allt egentligen hänger ihop. Och jag tror inte jag är den enda!