Vad heter ångest på spanska?

Det är en del som har frågat och undrat vad mitt manus handlar om och om jag redan har förlag och så vidare, så tänkte klargöra lite grejer för dem som är nyfikna. Jag har alltså (än så länge) inget förlag, utan har nu skickat in manuset och hoppas på att bli antagen! Jag vet att det är otroligt svårt, men någonstans måste man börja. Jag tycker också om att följa med andras "författarresa" så därför har jag bestämt mig för att blogga ganska öppet om mitt skrivande och mina förhoppningar. Kanske kan det senare vara till hjälp för nån annan eller kanske jag till och med kan inspirera någon?

Titeln Vad heter ångest på spanska? kom jag på en kväll när jag inte kunde sova. Det är faktiskt det enda "riktiga" titelförslaget jag haft och har verkligen fastnat för den. Vad boken heter när den eventuellt blir utgiven är en helt annan sak, men jag gillar titeln och kommer antagligen att kämpa för den om en eventuell redaktör är av annan åsikt, hehe.

Men vad handlar manuset om då? Det handlar om 25-åriga Erika som blivit utexaminerad från universitetet och nu funderar på vad hon egentligen vill göra i sitt liv. Hon är osäker på om hon alls gått rätt utbildning eller jobbat med rätta saker. Dessutom vet hon inte riktigt vem som egentligen gjort upp hennes "livsplan".

Det hon funderar på är alltså något som de flesta säkert funderat på i något skede av livet. Vad ska man bli när man blir "stor" och hur ska man hitta dit?

Erika ser inga lösningar i Helsingfors så hon köper en flygbiljett till Ecuador och stannar två månader där. Hon lär sig spanska, reser runt, träffar folk och får kanske någon insikt på vägen.

Hur mycket handlar det om mig? Hur mycket av mig finns i Erika? Så klart en del, men samtidigt är hon helt sin egen person. Vissa detaljer är sånt som jag själv upplevt under mina sammanlagt tre månader i Ecuador (2009 + 2014), men det har blandats ihop med händelser ur min fantasi. Jag har dessutom så dåligt minne att jag verkligen inte kommer ihåg detaljer, så jag har ändå varit tvungen att hitta på. Och vet ni, att hitta på är så sjukt roligt!