Nappar det? Snart.

skrivarkursen gjorde vi alltså flera korta skrivövningar. Jag frågade här om ni ville läsa något och det var några som svarade ja, så jag tänkte why not! Uppgiften bestod av att skriva något utgående från följande bild: nappardet

Jag har inte redigerat texten alls, utan skriver ner den precis som jag skrev under kursen. Jag tror vi hade femton minuter på oss. Hoppas ni gillar texten!

Låtsasfiske i östra Finland Ellen tittar ut mot den spegelblanka skön. John och Marcus står i båten för tredje timmen i rad. Under hela helgen har de inte fått upp en enda fisk, ändå står de kvar där. Ellen skakar på huvudet och svänger sig om när hon hör Lises steg.

"Står de fortfarande kvar där i båten?" Lise öppnar en ölburk och nickar mot killarna.

"Mm", säger Ellen och sträcker sig efter ölen som Lise haft med sig till henne, rättar till bikinin.

Lise sätter sig så att hela bryggan svajar och gungar. "Jag trodde vi sku ha en kul helg tillsammans, jag insåg inte att den skulle gå ut på att vi lagar mat åt killarna som bara står i båten och låtsasfiskar."

Ellen skrattar till. "Säger du åt killarna att dom låtsasfiskar kommer dom att stanna ännu längre på båten." Hon dricker en klunk av den jordkällarkalla ölen, häller ut slattarna ur den tomma burken i sjön.

Marcus sommarstuga vid Saimen är en obligatorisk del av varje sommar. Efter att ha vuxit upp med snapsvisor och kräftor på den finlandssvenska kusten känns Insjöfinland nästan magiskt. Det hörs inget "morjens, morjens" från varje brygga och de flesta super hellre för sig själva än tillsammans.

Ellen lägger sig på rygg och tittar på den molnfria himlen, svänger sig mot Lise. "Men visst fan har vi det bra här ändå." Lise höjer på ögonbrynen, verkar inte se storheten i stunden."Vi har ju öl, fint väder, ljusa nätter. Det här kan man bara drömma om i november."

Tystnaden bryts av tjut från båten. "ÄNTLIGEN! Jess, jess, jess!" ropar Marcus och drar in fiskelinan. "Kolla tjejer, vi har fått ..."

Ellen sätter sig upp och tittar på killarna som nästan välter sin båt.

"... vi har fått en ..." Marcus tystnar, Ellen skrattar till.

De har fiskat upp en rosa flipflop-sandal.

"Tur att vi redan har fixat middag."

********

En sådan historia den här gången, säg gärna vad ni tyckte!