Läst 2014

I år har jag läst femtio böcker. Alltså femtio! Har knappast läst så många på ett år sen jag slukade tvillingarna-böckerna i lågstadiet. Också Charlotte bloggade om årets läsning, så tänkte jag skulle bidra med min lista. Gjorde lite statistik på böckerna för att ha koll på vad jag egentligen läst. Så här ser det ut: Det blev 31 böcker skrivna av kvinnor och 18 av män plus en antologi. Sammanlagt blev det 20 finlandssvenska böcker, 19 sverigesvenska böcker, 2 engelska böcker, 4 finska böcker och 3 översatta böcker. Av de översatta var en usprungligen skriven på tyska, en på franska och en på engelska. Den engelska köpte jag som e-bok och fattade inte att det var en översättning, skulle ha föredragit boken på originalspråk. Det blev mest romaner, men 6 faktaböcker (som också innefattar skrivböcker) och antologi.

Målsättningen för nästa år blir att försöka upprätthålla lästakten (eller komma upp till 52 böcker helst) och läsa lite mer på finska och engelska. I övrigt är jag ganska nöjd!

Årets favoriter är: Maria Turtschaninoff: Anaché Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys Karolina Ramqvist: Alltings början Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Så där överlag har jag tyckt om det mesta jag läst. Tröttnade lite på Guillous Hamilton, men läste ändå vidare. Har också ett antal (närmare tio?) böcker som jag läst kanske halvvägs, nya tag nästa år? Ska ännu tipsa om en till bok som jag gillade: Nina Åkestams Meningen med hela skiten. Rekommenderar den till alla som går omkring med karriärfunderingar!

Listan med alla böcker jag läst hittar du här!