Det kreativa året

Jag verkar vara inne i en skaparfas. Fasen har pågått ett tag redan, men nu märker jag att jag verkligen måste få utlopp för min kreativitet. Jag vill skriva, jag vill virka, jag vill lära mig att sticka, jag vill göra örhängen, baka bröd och kakor ... Listan är lång och idéerna många. Som tur är har jag en jobbsituation som tillåter mig att prova på olika grejer. Just nu filar jag på en novell för en tävling och funderar på att kolla upp några andra tävlingar. Mitt Nano-manus har vilat sen början av december och jag är ivrig över att börja jobba med det igen. Under våren hoppas jag också på något sorts besked gällande mitt inskickade manus.

Utöver allt skrivande har jag nu fastnat för örhängen. Har gjort några par för skojs skull till mig själv och för kompisar och gensvaret på sociala medier har varit så positivt att jag funderade på att börja sälja örhängen. Småskaligt och mest för att det är roligt. Lika lite som jag tror att min debutbok kommer att sälja en miljon exemplar tror jag att örhängen kommer att betala min pension, men jag vill skapa och då är det väl bäst att jag gör det.

örhängenörhängen

Alla som har tips om att starta upp ett företag, sälja grejer på webben (har siktet ställt på Etsy) eller allmänt har visdomsord att komma med får gärna kommentera.

Men för att återgå till bloggrubriken så tror jag att det här blir ett kreativt år. Som sammanfattning, det kreativa året 2015 ska jag:

  • förhoppningsvis ge ut min första roman, eller få besked om utgivning (dream big!)
  • skriva och redigera klart min andra roman
  • börja sälja örhängen som jag gjort själv
  • fortsätta läsa mycket böcker
  • förhoppningsvis ha textutbyte med skrivarvänner
  • påbörja ett manus för en tredje roman

Kommer jag att hinna med allt eller blir det bara pannkaka? Jag vet inte, men just nu känner jag att jag vill och kan göra allt det här. Kanske till och med måste göra det för att stå ut med mig själv. Vad drömmer ni om i år?