Samlat tankar

Man kunde ju tro att jag inte tycker om att blogga, det stämmer inte. Varje dag har jag gått omkring och tänkt på att jag ska blogga, men tankarna har bara snurrat runt och inte riktigt stannat kvar hos mig någon längre stund. Efter refuseringen har min motivation varit både upp och ner. Jag har försökt göra upp en plan för min redigering, men inte riktigt orkat ta tag i det. Dessutom var jag mitt i läsningen av mitt nano-manus som jag hade tänkt redigera nu. I stället blir det en helomvändning. Jag läste slut nanomanuset, men om det senare, men bestämde mig ändå för att nu satsa allt på ettan.

Jag har redan kontaktat en lektör som sagt att hon kan läsa manuset i slutet av april. Nu ska jag då "bara" försöka bearbeta manuset med hjälp av de kommentarer jag fick från förlaget så att jag kan få mer ut av lektörens arbete.

För nån kväll sedan började jag faktiskt skriva en helt ny inledning. Eller inte helt ny beträffande innehåll, men nog gällande tonen. Jag har kommit fram till att huvudkaraktären Erika är rätt jobbig och att hon egentligen inte alls ska vara så. Men HUR är hon då? Det var väl kanske det grundläggande problemet. Att jag inte riktigt visste. Inte riktigt vet ännu heller. Men det blir tydligare.

Nu känns det problemet glasklart och jag förstår mer än väl varför manuset refuserades. Från förlaget fick jag bland annat följande kommentar: "Det är en välskriven ambitiös helhet som stilmässigt hänger samman, du håller ihop det från början till slut." Däremot går jag inte tillräckligt på djupet, ger inte läsaren en chans att faktiskt bry sig.

Det här är något som några testläsare också sagt eller antytt, men jag förstod kanske inte riktigt var problemet låg. Nu förstår jag. Synd bara att det kommer att betyda sjukt mycket jobb. MEN ingen sa att det här kommer att vara enkelt. Om jag trott det ens för en stund har jag nog varit lite korkad.

Och TACK ännu för alla peppande kommentarer som jag fick på förra inlägget. Det har betytt otroligt mycket för mig! Nu är det dags att slänga tvivel och depp och jobba ännu hårdare (för att nu avsluta det här blogginlägget med extra hurtighet).