Du och jag

Jag deltog alltså i årets Arvid Mörne-tävling, faktiskt första gången för mig och samtidigt sista chansen i och med att jag om två år är över 30 som är åldersgränsen för tävlingen. Nästa år kunde jag visserligen delta, men dikter är inte min grej. Inte sen alla tonårsdikter som fyllde ett antal häften. När jag passerar 30 finns ju Solveig von Schoultz-tävlingen, men kaxig och onödigt självsäker som jag är räknar jag med att vara publicerad innan det. Dröm stort och så vidare!

Men nu har jag ju skrivit en novell som heter Du och jag. Ingen vinnarnovell, men en novell. Ska jag lämna den i skrivbordslådan? Ska jag försöka få den publicerad i nån antologi (var/hur i så fall – har ingen aning) eller ska jag publicera den här?

Finns det nån som vill läsa? Så här börjar den:

En söndag för länge sedan bestämde du att det inte längre skulle vara du och jag. Eller kanske var det inte du som egentligen fattade beslutet, allt det vi en gång haft rämnade på grund av en annan.

Men det var du som gjorde slut.

Edit: Här kan du läsa!

Grattis förresten till vinnarna! Jag hoppas att novellerna går att läsa någonstans (har frågat SFV om det)!