Sillis på tåget

Den här bloggen har tyvärr hamnat i skymundan under resan (utöver det obligatoriska inför ESC-bloggandet, grattis Måns!). Nu är vi inne på vår sista etapp av vår två veckors resa. Vi har hunnit med Malaga, Fuengirola, München, Radolfzell, Konstanz, Stuttgart och sist men inte minst Koblenz. Igår hoppade vi på tåget från Stuttgart mot Koblenz och råkade sitta i partyvagnen. Det var ett gäng killar som kom in med några korgar öl och musiken på full volym. Konduktören som gick förbi drog lite på munnen och sa att han kanske blir tvungen att slänga ut dem. Men det var ett skämt. Han brydde sig inte om att de tömde öl efter öl på tåget. Visst måste man älska Tyskland?

Det att de i något skede började bli lite irriterande och det susade i öronen av volymen på musiken, deras sånger (de sjöng till exempel en tunnelsång varje gång vi åkte in i en tunnel, har den nu på hjärnan) blev till slut lite påfrestande. Men de var för det mesta på gott humör och rätt underhållande. Undrar vart de var på väg? koblenz Jättefin kväll i Koblenz i går.

Men vi kom alltså till Koblenz och fick nästan skynda oss iväg på vinprovning till en av vingårdarna här. Det var riktigt mysigt och värdparet var otroligt snälla. Vi skulle smaka på 5 viner, men bad om att få smaka på några till. Det var också spännande att höra om hur deras processer ser ut, det är en liten vingård och de producerar ca 15000–20000 flaskor om året (vi köpte två av dem med oss). Det mest imponerande är att de har omkring 5000 gäster årligen på besök. Femtusen!

Det är mycket roligt som har hänt på resan och vi har hunnit se det ena fantastiska stället efter det andra. Ska samla ihop höjdpunkterna till ett blogginlägg, har gott om tid på tåget till Berlin som ska ta nästan 6 timmar. Det är alltid tråkigt när en resa tar slut, men visst ska det bli skönt att komma "hem" i morgon. Dessutom lovar väderprognosen 30 grader till lördag i Berlin, inte så illa! vinrankor Vinrankor i Stuttgart där vi gick en vinvandring för oss själva i bergen. De hotande molnen sprack ut i regn just när vi var klara med vår vandring.