En hyllning till Berlin

Du är avgaser, smuts och skräp.Du är trånga passager, svettlukt på U2. Du är spontanfester på gatan, en evig konsert. Du är nattklubbar som aldrig stänger, fester som aldrig tar slut. Du är lummiga alléer och klätterställningar som lockar fram barnet i mig. Du är guppiga cykelleder kantade av uteserveringar och ölhak. Du är döner, currywurst och falafel im brot (mit alles!). Du är en öl på en tisdag eftermiddag i U-bahnen. Du är solnedgång vid Maybachufer, en utflykt till en sjö. Du är picknick i parken med kall öl från Späti, Rotkäppchen ur plastmuggar. Du är en oas för den som vill vara annorlunda, en inspirationskälla för den som skapar. Du är drömmen som blir sann dag efter dag, som föds varje morgon på nytt. Du är staden som ständigt förändras, men ändå stannar som du är.

Du är fattig men sexig påstås det. Ändå så mycket rikare än många andra. Du är min och du är alla andras. Du är så mycket mer än jag någonsin kunde tro.

berlinsolnedgångjuni