Grönt ljus

I fredags skickade jag in mitt synopsis till lektören och fick svar redan idag! Det var verkligen snabba ryck, vilket jag är tacksam för. Skönast var det att höra att "nu känns det mycket bättre, genomarbetat och strukturerat". Hon tyckte också att jag tagit till mig hennes feedback på rätt sätt. Hon hade massvis med bra poänger och jag fick några tankeställare. Nu är det "bara" att skriva då. Jag skulle gärna bli klar med version 2.0 i mitten av juli och sedan skicka till några testläsare som redan lovat ställa upp (tack!), sedan redigera en vända till och kanske ännu anlita lektör. Få se. Sedan ska jag kontakta förlaget och fråga om de är intresserade av att läsa en omarbetad version av manuset.

Blir det ett nej där får jag fundera ut något annat. Jag har fortfarande inte uteslutit egenutgivning, jag tycker faktiskt att det låter rätt spännande. Jag är inte dum och inser att det inte är lätt och att det är en ekonomisk risk, men samtidigt tror jag att det kunde passa mig bra. Är driftig och gillar projekt, why not? (Ni kan ju påminna mig om den här attityden sen när jag sitter med femhundra osålda böcker.)

Meeeen innan jag ens ska fundera på något sådant ska jag då skriva om hela manuset. Först ska jag bara ... Ja ni vet. Göra tusen andra saker. Men kanske en offentlig deadline sporrar (läs: tvingar) mig att bli klar snabbare. Säger man saker högt blir man ju tvungen att förverkliga dem.