Inspirationskällor

Internet är fullt av inspirationskällor. Jag har inte ännu riktigt fastnat i Pinterest-träsket, men där finns massvis med tips och trix för skrivande människor (bland annat det här). Börjar man googla skrivtips hittar man hur mycket som helst och YouTube är fullt av videor med kreativa personer. Det finns alltså huuur mycket som helst. Lite som med skrivarböcker – det finns alltid en till och en till och en till. Det kan leda till att man i stället för att verkligen jobba med sin egen text grottar ner sig i en massa videor, bloggar och skrivtips. I långa loppet är det kanske inte så produktivt att dagarna i ända dammsuga internet på "inspiration".

Men ibland hittar man en pärla (eller ens sambo gör det). Fastän jag ju inte håller på att skapa ett datorspel finns det mycket intressant i den här dokumentären. Den består av flera avsnitt, men jag tycker det här avsnittet är bäst och intressantast. Kan verkligen rekommendera!

http://www.youtube.com/watch?v=E47d8BlizGI

När jag nu håller på och tipsar ska jag dessutom passa på att tipsa om Simona Arhnstedts utmärkta blogginlägg idag! Är det nån annan som knarkar skrivtips och inspiration?