Novelltips

Som jag redan skrev tidigare var det inte jag som kom på prispallen i Arvid Mörne-tävlingen som ordnades i år. Många har undrat om det går att läsa vinnarbidragen någonstans. Det lär att gå att beställa ett häfte från SFV (ska göra det bara jag landat i Finland), men vill man göra det lätt för sig går det också att läsa Satu Laukkanens vinnarbidrag "Vi varandra" på hennes blogg! Jag tycker alltid det är spännande att läsa andras texter. Hur tolkar just den här personen verkligheten? Vilka ord använder hen sig av? Vad är det hen vill berätta? Det är väl därför vi överhuvudtaget läser, för att få dyka in i någon annans värld och uppleva något nytt.

Den som vill läsa mitt icke vinnande bidrag kan göra det här (om ni inte redan gjort det). Blir glad över alla kommentarer, men gladast blir jag om ni läser. För det är ju en av de största orsakerna till att jag skriver – att jag vill att någon också ska läsa.