Ekorrhjärnan

Jag vet inte hur andra som skriver jobbar men jag märker att jag ofta inte klarar av att koncentrera mig så länge. Nu håller jag på med någon sorts hybrid bestående av redigering och om/nyskrivning. Så länge jag får skriva nytt orkar jag hålla på, men jag blir rastlös av att läsa igenom kapitel och bara ändra lite. Jag är osäker på om jag ändrar tillräckligt, för hela storyn fick ju sig en redig justering, samtidigt som jag ändå i grund och botten skriver samma historia som jag hållit på med sedan början. Det svåra blir att se var och vad jag ska ändra för att inte ta bort det som är bra och ersätta med något som är sämre.

Men det som kanske är bäst är att jag ändå känner att det här kan bli bra, att det blir bättre, att jag fattat något av lektörens kommentarer. Jag får bara kämpa vidare med mina ord och meningar. I morgon kommer dessutom Catja och Lina hit så då blir det lite skrivpaus (och kanske också bloggpaus).

Så, tillbaka till skrivandet. Helt snart … Jag lovar!