Mental baksmälla

Igår kväll landade jag i Helsingfors efter en mycket intensiv helg på Författarkliniken. Det har varit intressant och jag har träffat många nya människor och hört flera intressanta föreläsningar. Men efter två heldagar av är jag rätt mör i hjärnan. Det är tungt att lyssna lyssna lyssna fastän det är intressanta föreläsningar. Min absoluta favorit under helgen var Sara Lövestam som jag knappt hade nån koll på innan. Vilken energi och vilken självdistans. Hon sa mycket roligt och smart och jag kunde känna igen mig i en del grejer som hon pratade om. Mest blev jag väldigt sugen på att läsa något av henne så jag köpte en av hennes böcker (vi tar alla böcker i ett skilt inlägg). För mig var Sara helt klart helgens höjdpunkt!

saralövestam

Susanna Alakoski var också otroligt intressant att lyssna på. Jag gillade hennes närvaro och lugn. Och så sa hon en massa smarta saker som att: "Tänk aldrig att ni ska skriva en bok, tänk att ni ska skriva många och se till att rätt sak hamnar i rätt bok."

Jenny Rogneby var en ny bekantskap för mig men hon var en fantastisk föreläsare och jag blev väldigt imponerad över att hon för något år sedan sa upp sig från jobbet som brottsutredare på polisen och flyttade till Malta för att skriva. Hennes historia är en riktig framgångssaga och ett bevis på att vad som helst kan hända en i livet.

charlotteochmichaelaFavoritdebutanten Charlotte och jag andra dagen av författarkliniken.

Så där överlag vet jag inte hur mycket konkret jag fick ut ur helgen – annat än många nya vänner och bekantskaper. Men om vi snackar skrivande fungerade helgen mest som inspiration, vissa små insikter så klart men kanske inga större aha-upplevelser. Däremot har jag på sistone fått ett antal aha-upplevelser med mitt manus så kanske det finns en begränsning på hur mycket grejer man kan fatta inom en kort period. Viktigast är väl att man fattar nåt ens ibland, eller hur?

flygplansvinge