Teknikstrul som kanske leder till nåt gott

I kväll satte jag mig ner med mitt manus. Jag har läst igenom det på vår iPad och gjort markeringar i texten med hjälp av ett superpraktiskt program. Jag har använt programmet flera gånger tidigare, men just i dag så slutade det plötsligt fungera. Jag hade sjuttio sidor med kommentarer och ändringar jag inte hade hunnit föra in på datorn under förra sessionen – men alla mina markeringar var borta. Helt försvunna. Hela jag frös i en sekund. En tidigare version av mig skulle antagligen ha lagt sig på golvet och börjat skrika och härja. Nu fanns det verkligen ingen tid för det, jag ska skicka mitt manus till lektör i morgon har jag bestämt. Jag grät ungefär en halv sekund, sedan ryckte jag upp mig. Turligt nog hade jag en promenad inbokad med en kompis och en timme frisk luft var exakt det jag behövde.

Jag kom hem, började gå igenom texten på nytt och jag tror faktiskt jag kom på en grej som jag inte hade tänkt på under förra genomläsningen. Det är inget jättestort, men kändes som en bra extra kick för berättelsen. Så summa summarum: ibland strular tekniken, då är det bara att bita ihop och göra det bästa av det. Ibland blir det bra, ibland blir det dåligt. Det viktigaste är att det blir, speciellt med en deadline som min.

Har du någon gång förlorat text eller viktiga anteckningar? Jag lider i så fall med dig!