Evenemanget för praktiska skor

Eller bokmässan som den också kallas inleds på torsdag. Nu snackar jag alltså om Bokmässan i Göteborg som enligt bloggar och sociala medier hör till det mest magiska inom förlags- och bokbranschen på hela året. Själv ska jag besöka mässan för första gången i mitt liv, mina biljetter damp ner i postluckan förra veckan och pirret växer för varje minut. Jag har har försökt stävja pirret genom att läsa olika tips om vad som kan vara smart att tänka på inför mässan. Bland annat:

  • Ha praktiska och bekväma skor.
  • Ha med dig snacks och vattenflaska.
  • Klä dig lager på lager.
  • Reservera mycket plats i väskan (och kontanter) för nya böcker.
  • Förbered dig på kö in till en del seminarier.

Vissa tips får det att låta mer som en vildmarksexpedition än en samlingsplats för boknördar, men tydligen gäller det att vara väl förberedd. Har också hört rykten om montermingel på torsdag vid fem-sextiden. Då lär vinboxarna dyka fram och kan hända att jag också försöker orientera mig till ett av minglen. Såg bland annat att Tidningen Skriva skulle ha ett mingel.

Bokbabbels gif-guide till mässan är också perfekt uppladdning för en nybörjare som jag. Del ett är från ifjol och del två publicerade hon förra veckan. Har fnissat mig igenom gifsen ett antal gånger.

Främsta orsaken att jag åker är trots allt inte mina egna författarambitioner. På torsdag ska jag delta i ett möte som gäller Addeto och sen resten av tiden göra relevanta intervjuer för webbsidan och se intressanta seminarier. Så det blir mycket spring och jobb, men jag hoppas hinna med mycket kul också. Om du är på väg på bokmässan (och vill hänga med mig) får du gärna höra av dig så kan vi kanske styra upp nån träff. Tar också gärna emot fler tips från mer erfarna bokmässebesökare. Hoppas vi ses i vimlet!