Feminism på bokmässans andra dag

I dag kändes det redan lättare att navigera fram bland folkmängden på bokmässan och jag har hunnit sitta på flera olika seminarium. Bland annat om romer i media, högerns framfart i Europa och rasismen som (svenska) samer möter. Det blev också några feministiska inslag – jag (och en hel del andra människor) lyssnade på Märta Tikkanen som pratade med Katarina Gäddnäs om sin bok Århundradets kärlekssaga och om feminismen. Blir så inspirerad av att höra henne.

bm6

bm6

Dagen avslutades med ett seminarium om varför så få kvinnor blir professorer fastän kvinnorna dominerar på universiteten. Det var riktigt dyster statistik och tydligen är det viktigare att ha en snopp än att vara kompetent när man söker finansiering för forskningsprojekt eller om man söker anställning vid högskolor. Det dystraste är att utvecklingen knappt går framåt. Ska skriva mer om det här för Addeto!

bm7

bm7

Under dagen hann jag också träffa lite folk. Blev snabbdejt med mammas kompis Leena som var på sin 25:e (!!) bokmässa. Drack också en öl med Gabrielle och snackade skrivandets våndor. Ser fram emot alla framtida bokmässor då jag förhoppningsvis känner fler och fler människor!

bm8

bm8

Nu är jag på liten tanke- och vilopaus på hotellet och om en dryg timme ska jag ut på middag med några kompisar och bekanta. Ska bli riktigt skoj! Få se vad bokmässans sista dag (för mig) för med sig i morgon! Hittills har det varit över alla förväntningar!

bm5

bm5

Skyltfönstret för en begravningsbyrå sammanfattar de här senaste dagarna!