Oväntad nominering

Svenskfinlands bloggosfär har helt gått upp i limningarna de senaste dagarna. Orsak? Den stundande bloggalan med tillhörande nomineringar. Naturligtvis vill de flesta få pris för sin blogg och röstfisket är i gång. För att dominera på bloggkartan i Svenskfinland gäller det att leverera inlägg i strid ström och gärna bjuda på lite kontroversiella åsikter. Pluspoäng om man är mamma. Det här är så klart mer än okej, men inte något jag riktigt identifierar mig med. Jag bloggar mest för att dokumentera min skrivprocess och tänker inte så ofta på att min blogg faktiskt är en blogg (om ni nu alls fattar vad jag menar).

Så döm om min förvåning när jag läste vem Daniela nominerat i en kategori. Det här är inte ens en bloggkategori, utan en kategori jag senare hoppas kunna platsa i, nämligen författare. Så här fint skrev Daniela:

Nu har denna person i och för sig inte gett ut någon bok än, men mitt självklara val var ändå Michaela. Hon skriver som bäst sin första bok, och dessutom publicerar hon nu som då texter hon skrivit i sin blogg, och jag bara älskar dem! Kan dock hända att min nominering ej blir godkänd, men Michaela, jag försökte i alla fall! :D

Jag blev så glad över det här att det nästan kändes som om jag hade vunnit. Och bra så, för inga riktiga vinster blir det och det är jag hur nöjd som helst med! Men om nåt år skulle jag inte tacka nej till att bli årets författare, men först måste boken bli publicerad. Bara en liten grej alltså att fixa undan, no big deal ni vet.