fbpx

Oväntad nominering

Svenskfinlands bloggosfär har helt gått upp i limningarna de senaste dagarna. Orsak? Den stundande bloggalan med tillhörande nomineringar. Naturligtvis vill de flesta få pris för sin blogg och röstfisket är i gång.
För att dominera på bloggkartan i Svenskfinland gäller det att leverera inlägg i strid ström och gärna bjuda på lite kontroversiella åsikter. Pluspoäng om man är mamma. Det här är så klart mer än okej, men inte något jag riktigt identifierar mig med. Jag bloggar mest för att dokumentera min skrivprocess och tänker inte så ofta på att min blogg faktiskt är en blogg (om ni nu alls fattar vad jag menar).

Så döm om min förvåning när jag läste vem Daniela nominerat i en kategori. Det här är inte ens en bloggkategori, utan en kategori jag senare hoppas kunna platsa i, nämligen författare. Så här fint skrev Daniela:

Nu har denna person i och för sig inte gett ut någon bok än, men mitt självklara val var ändå Michaela. Hon skriver som bäst sin första bok, och dessutom publicerar hon nu som då texter hon skrivit i sin blogg, och jag bara älskar dem! Kan dock hända att min nominering ej blir godkänd, men Michaela, jag försökte i alla fall! 😀

Jag blev så glad över det här att det nästan kändes som om jag hade vunnit. Och bra så, för inga riktiga vinster blir det och det är jag hur nöjd som helst med! Men om nåt år skulle jag inte tacka nej till att bli årets författare, men först måste boken bli publicerad. Bara en liten grej alltså att fixa undan, no big deal ni vet.

0

4 svar

    1. Ja, det där är ju ungefär det bästa en aspirerande författare kan höra! Att nån gillar det jag skriver och helt klart vill ha mer än de små snuttar jag ibland bjudit på. Den här peppen behövdes verkligen just i dag!

  1. så härligt, grattis även om det kanske inte var helt ”giltigt” 🙂 Jag skulle också uppskatta ens en endaste nominering, för jag tror ju inte på något sätt att jag på riktigt skulle hamna i topp 3 ändå 😉

    1. Tack, det var verkligen en energikick! Säkert finns det någon som nominerar dig, men det får du ju kanske inte veta om hen inte bloggar om det? Tycker iaf du gör ett jättefint jobb med fb-gruppen och allt! Och kanske det just inte behöver handla om att vara i topp3, utan att veta att man är uppskattad. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »