Studielivet då?

Ojoj, det här med finlandismer fick ju verkligen er i gång! Så roligt med många kommentarer om favoritord och uttryck. De som säger att språk är tråkigt har fel, eller hur? Nu tänkte jag försöka få i gång en ny diskussion. Som ni kanske vet så handlar mitt andra manus om studielivet i Helsingfors på en fiktiv studentnation. Jag skrev utkastet under NaNoWriMo ifjol och har börjat jobba med det lite smått och ska sätta i gång nu på riktigt.

gulissits

MEN det börjar ju vara några år sedan jag själv studerade så jag tänkte att det skulle vara kul med lite input från er. Vad var bäst med studierna? Vad var sämst? Linn bloggade igår om att hon träffat sitt studiegäng och det uppstod en märklig fiilis. En bekant känsla från förr medan man själv gått vidare i livet. Studierna har varit (och är) för många en stor del av livet när det håller på. Själv ångrar jag inte en enda fest eller annat äventyr vi höll på med då samtidigt som jag är glad att jag inte längre behöver dra på mig halaren (overallen) eller städa efter en fest.

På bilden till höger är jag på väg på min gulissits, i höst är det 10 (!!) år sedan jag började studera. Jag kommer ihåg att jag inte ens tyckte att gulissitsen var så skoj. Snapsen var äcklig, punschen var äcklig och jag hade varit magsjuk just innan. Då kunde jag knappast tro att jag skulle totalaktivera mig under de kommande åren (värdinna, årsfestmarskalk, ordförande ... you name it!).

Kan ni inte dela med er av era knäppaste, roligaste eller kanske sämsta minnen från studieåren? Jag vet att det här väcker känslor hos många, se bara vilken storm det blev av ett blogginlägg på Hbl. Att kritisera festkulturen föll inte i så god jord. Själv har jag inte spottat i glaset (är det här nu också en finladism?) när jag studerade, men jag försökte också alltid poängtera att ingen behöver känna sig tvungen att dricka. Hur upplever ni det här?

kuggehalare

Finns så mycket att diskutera och skulle vara kul med flera olika åsikter. I stället för "mitt sommarlov" vill jag alltså höra om "min studietid". Shoot!