Skynda dig älskade, skynda att älska

I år har det gått 50 år sedan Höstvisan uruppfördes. Jag minns inte att vi skulle ha sjungit den hemma när jag var liten, men jag älskar den sången. Det är kanske det finska vemodet och Tove Janssons fantastiska text och de allt mörkare kvällarna som får känslorna att svalla fram. Kan lyssna på sången hur många gånger som helst utan att tröttna. I kvällens Vega visor spelades flera versioner upp av Höstvisan, så vill du göra en djupdykningen i höstmelankolin ska du absolut lyssna på programmet! Nedan en av många många versioner av Höstvisan.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dC93ebwZr1M[/embed]

Jag märkte aldrig förut, att mörkret är så stort, går och tänker på allt det där man borde. Det finns så mycket saker jag skulle sagt och gjort och det är så väldigt lite jag gjorde.

höstenHösten är inte endast mörker, gårdagens väder var alldeles underbart!