Helsingfors bokmässa

projektinesI morgon börjar Helsingfors bokmässa. Normalt brukar jag vara jättetaggad men i år känns mässan rätt lam efter Göteborgs bokmässa. Men naturligtvis ska jag gå. Åtminstone två dagar, kanske tre. I morgon tänker jag gå och lyssna på Anna Lindholm som ska prata om Projekt Ines klockan 16 på Tottiscenen. Har följt med hennes skrivarresa på bloggen och blev genast nyfiken när jag hörde vad hon skriver om. Planen är också att skriva nåt om det för Addeto. Tycker det ska bli så intressant att läsa om historia ur ett kvinnligt perspektiv. Oftast är det ju männens historia vi får läsa om så det ska bli kul med kvinnor i huvudrollen.

Efter Projekt Ines ska jag rusa iväg till Hufvudstadsbladets monter klockan 16:30 och lyssna på diskussion om bloggar, verklighet och skrivande. Där pratar bland annat Malin och Satu. Samma diskussion går också att höra på lördag klockan 11!

På söndag klockan 13 styr jag stegen mot Hbl igen för att höra den stora förlagsdiskussionen – ett förlag blev två. För mig som försöker ta mig in i branschen är det otroligt spännande att följa med den här pågående debatten. På söndag går den mellan Moomin Characters styrelseordförande Sophia Jansson, Sets litterära chef Anna Friman och författarna Peter Sandström och Erik Wahlström.

Nu när jag kollar programmet på nytt inser jag att det finns hur mycket intressant som helst och antagligen kommer jag att hänga mångamånga timmar på mässan. Om inte annat så för att träffa en massa folk. Till exempel har Mia Francks tredje bok i martrilogin just utkommit och Mia finns så klart på mässan. Vill du ha mer tips om vad du ska göra på mässan kan du kolla in Bokbabbels tips! Ska du gå och vad har du tänkt se i så fall?