von Kügelgen-bröder i Tallinn

I dag öppnar en utställning i Tallinn med verk av mina förfäder Franz Gerhard (1772–1820) and Karl Ferdinand (1772–1832) von Kügelgen. Det börjar ju vara några hundra år sedan de här brorsorna hörde till den (nord)europeiska kultureliten, men jag kan inte låta bli att tycka att det är himla spännande att de är mina släktingar. "In the cultural memory of Germany, Russia and the Baltic countries, the von Kügelgens are a renowned family with many members who were important artists, writers and intellectuals."

Ja jag har rätt stora skor att stiga in i som författaraspirant, men jag blir bara mer taggad av det. Jag ska fortsätta i släktens spår (ehe). När jag var liten var mamma övertygad om att jag skulle bli en stor konstnär och jag höll på med oljemålning ett tag men sedan upptäckte väl de flesta inblandade att det där med målning inte kanske är min konstgren. (Nu är jag faktiskt väldigt sugen på att gå en kurs i oljemålning, tror det skulle vara en bra motvikt till allt annat jag sysslar med.)

Karl von Kügelgen (1772–1832). Alupka. Crimean Landscape. Ca 1806. Sepia. Art Museum of Estonia

Nåjo, nu hamnade jag helt på sidospår här. Det jag egentligen ville fråga om var om du har några tips på Tallinn? Var ska jag bo? Har du erfarenheter av bra (spa)hotell? Vad ska jag äta? Shoot!