Lägesrapport del två

I går skrev jag om läget med mitt första manus, i dag ska jag ge en kort rapport om läget med tvåan. Den skrev jag alltså under NaNoWriMo i fjol men har på grund av allt jobb med Vad heter ångest på spanska? inte haft varken tid eller ro att jobba med med tvåan. Än så länge går manuset under arbetsnamnet Nationen och handlar om en fiktiv studentnation i Helsingfors. För tillfället berättas historien ur tre karaktärers synvinkel så att det växlar mellan dem, men få se om alla tre karaktärer håller måttet.

I lördags skickade jag de 30 första sidorna till min handledare i en av skrivarkurserna. Det kändes riktigt obehagligt att skicka i väg så oredigerad och ogenomarbetad text, men det jag mest vill veta – fungerar mina karaktärer och lyckas jag etablera dem och deras problem? Om det är något som brister i början är det antagligen så att det inte blir bättre senare, så bäst att genast få koll på den biten.

Jag hoppas komma vidare med projektet under november och göra upp nån sorts plan för hur jag ska gå vidare. När jag skickat in ettan till förlag har jag ju dessutom dötid som bäst fylls med arbetet av något annat. Känns skönt att ha något att hugga i, utan att först pressa ur mig ett råmanus (fast egentligen skulle jag såååå gärna delta i nano, men det får vänta till nästa år).

Själv funkar jag nog allra bäst om jag får växla mellan olika grejer, annars tröttnar jag för snabbt! Tycker du att det funkar att bolla med flera projekt samtidigt?

norrakajenJag har valt att placera nationshuset i Kronohagen (en stadsdel i Helsingfors). Gick just igenom mina bilder och hittade den här kusliga bilden från Norra Kajen, tagen exakt för fyra år sedan.