Var inte rädd, våga!

Det där står på första sidan i min kalender. När jag beställde kalendern i fjol visste jag inte att jag några månader senare skulle ha ett eget företag. Än mindre visste jag att företaget skulle sälja örhängen.

Under hösten har det blivit klarare och klarare för mig att jag vill satsa på företaget och utveckla det och mina tjänster. Det har ändå varit omöjligt eftersom jag haft så mycket jobb (jag vet, det är en paradox). Men allt jobb har jag inte skött via firman, utan jag har också hoppat in på radionyheterna på X3M. Jag gillar verkligen radiojobbet men under de senaste veckorna har det blivit tydligt för mig att jag inte kan satsa allt på företaget när mina veckor hela tiden "bryts" av att jag är på Yle.

Så jag bestämde mig för att sluta på radion (tills vidare) för att se hur jag kunde utveckla mitt företag. Vart kan jag ta mig på egna ben? Mitt skrivande har också blivit lidande för att jag aldrig hinner koncentrera mig på det för att jag samtidigt håller på med två jobb (Yle och Addeto), mina örhängen och en hel massa frilansartiklar.

När jag funderade på att skippa radiojobbet kändes det först som en skrämmande tanke. Kommer jag att klara mig? Kommer jag att tjäna tillräckligt mycket pengar? Nu känns beslutet självklart. Är det nån gång i livet som jag ska satsa så är det nu. Vi bor extremt billigt i min etta, jag har inga barn och ansvarar bara för mig själv. Jag är ung, jag är taggad och jag helt enkelt måste.

Det blir ännu några turer på radion men från och med årsskiftet hoppas jag helhjärtat kunna satsa på mitt skrivande och mitt företag. Sen får vi se vad det leder till. Konstigt nog är jag inte det minsta rädd. Jag tycker att det ska bli så otroligt spännande. 2016 kommer att bli ett bra år har jag på känn.

Har du själv satsat helhjärtat på något du tror på?

pingvinhoppPingvinen längst fram är min idol. Bilden är ett fotografi av ett fotografi av Sebastião Salgado.