Thorax spex

I går såg jag Thorax jubileumsspex – Spexet Lalli. Det var slutsålt så vi var väl ungefär 500 personer i lokalen och stämningen var enligt det. Skumpakorkarna flög, det blev omstart på precis allt och vi fick skratta flera gånger under den nästa 4 (!!) timmar långa föreställningen.

spex1

Jag har alltid imponerats av de thoracala (alltså medicinarklubben) spexen. Det kräver otroligt mycket arbete för att få det hela att gå ihop. Manus ska skrivas, sånger arrangeras, alla ska lära sig sina repliker. Ofta är det svårt att tro att det är amatörer som står på scen. I jubileumsspexet är det visserligen spexveteraner på scen. De 8 som stod på scen i går hade uppträtt i sammanlagt 32 spex – och det märktes.

spex2

Speciellt vissa sånger var otroligt imponerande, det där med stämsång är inte precis nåt jag är bra på. Spexet visas ännu lördag 14.11 – se det om du kan! Det var prefekt underhållning en lördag. På bilden ovan är en av de roligaste scenerna i gång.

Nu drar vi i väg på minisemester till Tallinn, tack ännu för alla tips! Mest ser jag så klart fram emot att se von Kügelgen-utställningen.