Avslutad skrivarkurs

I går och i dag var det dags för vår andra träff i skrivarkursen som har bestått av två plus två dagar och en handledarträff. Jag valde nu på grund av Litterärt skapande att inte fortsätta med kursen under våren och det känns vemodigt. Det är nästan konstigt hur "nära" man hinner komma varandra på en så kort tid. Det måste ha att göra med att vi har läst varandras texter och sedan analyserat dem tillsammans.

Det blev flera intressanta samtal under våra kursdagar och det tar säkert en stund innan allt har lagt sig till rätta i huvudet på mig. Det mest fascinerande var att än en gång se hur olika vi alla skriver och just där tycker jag  styrkan i texter finns. Man kan lätt påstå att allt redan har skrivits – flera gånger om – men ingen har kanske skrivit det just som jag eller just som du.

IMG_20151123_125439 Vi fick diskutera text i kristallkronans sken. Kändes extra festligt!

Under kursen läste de andra snuttar från mitt andra manus och jag ser redan fram emot att få börja jobba med det på allvar. Jag hade hoppats att jag skulle ha haft mer tid för tvåan under hösten, men jobbet med ettan har dragit ut på tiden samtidigt som jag haft massvis med annat jobb. Jag har ändå fått överväldigande positiva kommentarer av gruppen och också en hel del insikter. Dessutom fick jag en hel del frågor jag inte kunde svara på, manuset kräver verkligen hela min uppmärksamhet och den hoppas jag kunna ge från och med januari.

Ska bli spännande att se om jag kan fortsätta jobbet med tvåan under Litterärt Skapande. Jag vet inte ännu riktigt hur handledningen och kursupplägget ser ut, men jag är fortfarande helt i extas över att ha blivit antagen. Nu om någonsin är min skrivmotivation på topp! Der är nästan så jag glömmer att det är november.