Hur förbereda sig för julmarknad?

Under helgen ska jag sälja mina örhängenTeurastamos julmarknad och förberedelserna är i full gång. Jag har naturligtvis gjort en massa örhängen men också funderat på hur mitt försäljningsbord ska se ut. Det blir samma bordduk som jag använt som bakgrund i bilden nedan och en massa skumpakorkar – så klart!

korttest2.jpgJag har också tryckt upp en massa kort med den här bilden för att kunna dela ut som visitkort/marknadsföringsmaterial.

Tidigare i höst funderade jag på hurdana påsar jag vill paketera mina örhängen i. För mig är det nämligen viktigt att få allt snyggt paketerat när jag shoppar på julmarknad så slipper jag paketera själv. Jag fick massa kommentarer och idéer för hurdana påsar jag skulle köpa och föll till slut för silvriga påsar som jag stämplat. Tycker det blev riktigt snyggt – stämplarna ger mer av en känsla i stället för att hoppa folk i ansiktet.

silverpåse

Har också läst en massa tips om vad som är viktigt att tänka på under en marknad. Till exempel är det bra att ha en spegel, för att inte tala om växelpengar. Men jag tar också emot kortbetalningar så jag tror att det är många som vill betala med kort. Sedan är det viktigt att se glad och inbjudande ut samtidigt som jag ändå inte ska hoppa på alla kunder och börja snacka en massa.

Vad tycker du är viktigast när du är på julmarknad? Eller vad brukar du reagera på? Själv satsar jag på att det ska se visuellt snyggt ut och att jag ska ha konkurrenskraftiga priser. 2 par för 20 euro är väl rätt okej, eller hur? Det erbjudandet gäller också på e-postbeställningar. Mejla michaela@pinions.fi senast i morgon på fredag (18.12) så hinner jag få iväg örhängena till jul!