Hjärnan tar julpaus

Med två dagar kvar till jul börjar min hjärna gå in i julstämning, fastän vädret utanför inte precis är så vintrigt eller juligt. Men det är mer en sinnesstämning. Jag läser, tar det lugnt, slår in klappar, bakar och fixar. Just så där som det ska vara.

I dag bakade mamma och jag skärgårdslimpa för första gången nånsin. Jag provsmakade just en bit och det var så otroligt gott. Kunde äta hela limpan nu genast, hehe. Men tänkte att jag måste tipsa om det på bloggen. Receptet var superenkelt och fastän det sammanlagt tog omkring fyra timmar (nästan två timmar jäsning + nästan två timmar i ugn) var det väldigt mödolöst.

jäsning

Vi hade en liten jäsningsolycka (hade bara två formar, fastän receptet sa tre) men i ugnen var det inga problem och slutresultatet är fantastiskt! Så om du behöver ett gott bröd till julbordet och har ungefär en knapp halv timme aktiv tid över rekommenderar jag det här brödet varmt! Men ja, använd tre formar eller gör en mindre deg. Annars går det som på bilden ovan, hehe.

limpa