Resfeber

Jag har sån otrolig resfeber just nu. I måndags bokade vi en tre nätters resa till Barcelona i april, om drygt tre veckor åker jag till Berlin för en vecka och på sommaren ska jag förhoppningsvis till Lund och England och antagligen till Norge. Så jag kan verkligen inte säga att jag inte skulle ha något planerat, ändå drömmer jag mig bort.

wpid-wp-1435824469343.jpg

I dag hjälpte jag mamma och pappa med att boka en resa till Kanarieöarna och så ringde Bianca och berättade om deras bröllopsresa som lät alldeles underbar. När jag redigerar mitt manus befinner jag mig Ecuador (åtminstone i huvudet) och har turistat omkring på Quitos gator med hjälp av Google Maps och ska söka upp några YouTube-klipp också.

wpid-wp-1392417423639.jpeg

Att jag älskar att resa är precis inte en hemlighet. Ofta längtar jag någonstans. Jag saknar vänner i Berlin, Bryssel, England och andra ställen på jorden. Jag saknar den sydamerikanska kulturen och spanskan. Jag längtar efter nya äventyr – det finns så många ställen jag inte besökt. Bland annat är jag otroligt nyfiken på Island och Nya Zeeland.

wpid-20140307_150243.jpg

Samtidigt trivs jag i Helsingfors och framför allt i Berghäll (stadsdelen jag bor i). Jag gillar min etta fastän det kan vara lite trångt med två personer på 29,5 kvadrat. Det är kul att ha vänner och familj nära. Det här är den eviga paradoxen för mig. Så många äventyr som väntar på mig och ställen jag vill resa till medan jag ändå älskar att bo i Helsingfors.

kamat

Och jag vet att jag är otroligt privilegierad som har möjligheten och pengarna att resa så mycket som jag kan. Speciellt nu när det är så många människor som är på ofrivilliga resor på väg bort från sina hem.

bolivia

Vart skulle du helst vilja resa? Eller har du kanske nån resa inplanerad? Förresten så är det ju resemässa nästa veckoslut i Helsingfors. Jag skrev en artikel om det för Hbl. Låt dig inte avskräckas av att det är annonsmaterial, finns en hel del tips om Spanien.