Charlottes Middagsmörker utgiven!

En av de allra bästa grejerna som har hänt under mitt skrivande har varit att lära känna Charlotte. Utöver att hon skriver otroligt bra så är hon en härlig människa. Vi har läst varandras manus och åtminstone för mig har Charlottes kommentarer varit otroligt viktiga och peppande. Skrivarkompisar är jätteviktiga när man harvar runt med sitt manus och bara vill bli utgiven men inte riktigt har fokus på sin historia.

Men nu är Charlotte inte längre nån författaraspirant utan en utgiven författare! Hennes bok Middagsmörker kom ut i går och jag är så himla himla himla glad för Charlotte. Om jag har slitit med mitt manus hade Charlotte gjort minst lika mycket och antagligen mer än jag. Så dagens tips: köp och läs Middagsmörker. Tror inte du kommer att bli besviken!

b1a93-middasm25c325b6rker2bfullstorlek2b2Idijärvi sameby ligger undangömd i de norrländska skogarna, långt bort från all civilisation. När sextonåriga Áilis pappa dör i cancer tvingas hon flytta dit för att bo tillsammans med sin morfar som hon aldrig tidigare träffat. Välkomnandet blir svalt och Áili känner sig som en främling bland snö och renar. Men så börjar mystiska saker hända i byn, saker som borde vara omöjliga och som bara kan förklaras med den magi som är direkt knuten till Áilis samiska arv. Snart är hon indragen i en flera hundra år gammal konflikt, en konflikt som riskerar att skada de hon bryr sig om. De få som finns kvar.

I Finland kan man åtminstone köpa boken via Adlibris. På Charlottes blogg hittar du länkar till de svenska affärerna. Middagsmörker är alltså fantasy som utspelar sig i en fiktiv samisk by i Norrland. Brukar du läsa fantasy? Eller struntar du i att fundera över genrer? Så gör jag för det mesta, tänker inte så mycket på genren utan läser helt enkelt bra böcker. Och Middagsmörker hör definitivt till den kategorin!