Konsten att hitta en bra bokförare

Det var mycket jag inte hade koll på när jag startade mitt företag i fjol och det finns fortfarande en hel del grejer som jag får klura på med jämna mellanrum. En av de viktigaste grejerna för mig är att jag själv gör det jag kan och anlitar någon för resten. En av de de där "resten"-grejerna är bokföring. Jag vet verkligen noll om det och all den tid jag skulle lägga ner på det skulle vara fullständigt bortkastad (och bort från något jag verkligen kan tjäna pengar på, eller bort från min skrivtid).

Det är ändå inte helt enkelt att hitta rätt bokförare, har hört av många andra att det kan vara krångligt i början. Själv körde jag på samma bokförare som mina föräldrars firma anlitat, men jag insåg snabbt att jag borde söka mig någonstans där jag känner mig mer hemma. I dag har jag äntligen skrivit på ett kontrakt med en ny firma och det känns väldigt lovande och rätt för mig.

Det här leder mig in på ämnet i vårt nästa avsnitt av podden. Nej, inte bokföring, men att starta eget. Malin och jag ska snacka om hur det går till och ge våra bästa tips. Kanske du har nåt tips på lager eller funderar du på att starta eget? Fråga oss gärna så svarar vi enligt bästa förmåga (baserat på egen erfarenhet). Skulle vara kul med några frågor!

poddbandningSå här såg det ut när vi bandade podd hos mig. Tycker mikrofonen är otroligt gullig, fast Mia tyckte det såg ut som en rymdraket när jag postade bilden på Instagram. Mördarens apa förresten – OTROLIGT bra bok. Bara längtar efter att få läsa vidare i den! Apan Sally Jones är min nya idol.