En text utan a

Just nu står det nästan stilla i huvudet. Det har varit två väldigt intensiva dagar här i Åbo under Litterärt skapande. I går lärde vi känna varandra, fick träffa våra personliga handledare (Hannele Mikaela Taivassalo är min handledare) och sedan blev det mat och vin på restaurang. Jag gillar redan vår grupp. Vi är alla olika men alla tycker vi om att skriva, det kan inte bli dåligt. Jag ser fram emot långa och många diskussioner om skrivandet.

I dag blev det en lååång dag. Vi pratade i över två timmar om allas skrivprojekt, så himla intressant att få höra vad alla har på gång eller vad de planerar. Det blev också en del skrivövningar. Dagens sista var svårast, men roligast. Vi skulle skriva en text helt utan bokstaven a och vi fick 7 minuter på oss. Jag tänkte att ni skulle få läsa min text, så här blev den:

Nej men hej, du står där så fin och snygg och go. Hej men nej, du står där med dräglet som bränner och händer som klämmer.

Nej men hej, du måste förstå, dig ges himmel, stränder och juveler i mängd vid tillfälle. Hej men nej, stick iväg med händer och juveler, ett nej är ett nej. Tror du inte mig?

Nej men hej, du försvinner väl inte? Hej men nej, du går väl inte själv ändå? Du tycks ju inget förstå.

Idén fick jag av Jan Stenmarks lysande bild (bildkälla). Jag har det här kortet på dörren till toaletten och tycker det är så himla mitt i prick.

hej24x30

Testa själv att skriva en text utan att använda a – otroligt svårt! Men utmanande och roligt. Just så tror jag också att de två följande åren kommer att vara. Utmanande och roliga. Och tänk att det här bara är början? Jag fattar inte ännu heller att jag verkligen får gå den här kursen. Väldigt lycklig nu, men också väldigt trött. Så om det känns som om att jag bara svamlar på här i bloggen så är det för att jag knappt kan tänka klart.

En mer sammanhängande och heltäckande rapport är alltså på kommande. Men ville bara säga hej och berätta att det går bra. Hoppas ni har en fin helg!