Mot Berlin!

Årets första resa inleds precis just nu. Jag sitter på flygplatsen och väntar på att få boarda planet mot en av mina absoluta favoritstäder Berlin. Första gången jag besökte Berlin fattade jag faktiskt inte varför alla tyckte att stan var så himla fantastisk. Jag tyckte den mest kändes tråkig och opersonlig, men ojoj så fel jag hade. Jag rörde mig på helt fel ställen och områden, för nu tycker jag att Berlin är en av de mest fascinerande städerna i Europa. Ja, ja, klart det finns många fina städer, men mitt hjärta har jag nog tappat till Berlin. Kanske inte så konstigt med tanke på att vi bott där nästan två år.

Många har frågat mig "vad ska du riktigt göra där?" och jag har svarat: leva livet, njuta, skriva och läsa. Jag ska bland annat läsa igenom manus nummer två och göra upp en plan för min redigering (som ska vara klar till nästa LittSkap-helg i mitten av mars när jag överräcker manuset till min handledare, iiks). En del "vanligt" jobb blir det också. En är ju företagare och alltid finns det nåt att göra, fördelen är ändå att jag kan göra det i Berlin.

Mest ser jag ändå fram emot att äta. Berlin är drömstaden för alla som älskar god mat. Det finns verkligen allt och till ett billigt pris. Jag undrar hur jag ska hinna äta allt jag vill ha? Det måste åtminstone bli falafel från Ali Baba och ett besök på The Bowl, utan att glömma bort sushifrossa och en livsviktig Käsefrühstück på Datscha. Ni förstår – det kommer att bli tungt (men alldeles fantastiskt) att äta sig igenom allt det här.

Har du varit i Berlin? Vad tycker du om staden? Om du är nyfiken kan du kolla in mina tips här på bloggen – del ett och del två.

flygplatskugge