Shopping i Berlin

Jag är ingen stor stilguru eller shoppingfantast, men i Berlin var en av mina målsättningar att shoppa. I ärlighetens namn gillar jag faktiskt inte alls att gå omkring i affärer och leta efter plagg att ha på mig. Speciellt på vintern. Det blir svettigt och äckligt och jobbigt med alla kläder som ska av och på och ja … ni fattar.

Men i Berlin finns några affärer jag gillar, mest är det små affärer i våra gamla knutar i Friedrichshain och så den japanska klädkedjan Uniqlo, Forever 21 (väldigt selektivt dock) och stora Nike store. Servicen där är helt sinnessjukt bra. Jag hade redan inför resan bestämt att jag skulle köpa ett par nya löpskor/sneakers (jag går ju konstant omkring i mina löpskor till vardags också). Nåja, nog skrivet. Här några bilder på vad jag plockade på mig i affärerna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ett par träningstights från Forever21 och så mina nya löpskor, exakt samma modell som jag hade tidigare, men de här är litelite vattentåliga vilket ju inte är alldeles dumt. Från Forever21 köpte jag också en superskön T-shirt som tyvärr inte blev så bra på bild, men den är så skön att jag skulle kunna bo i den resten av livet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I småaffärerna kring Boxhagener Platz i Friedrichshain köpte jag vykort – det är ett av mina måsten. Korten där är ofta mycket finare än de man får tag på i Finland (fastän utbudet i Finland också blivit bättre på sistone). Jag har alltså alltid en hög med minst 30 kort här hemma redo att skrivas på och tas med om det blir kalas.

På Uniqlo köpte jag mycket baskläder. Bland annat ett par heat teach-tights (som jag haft på mig varje dag sen jag köpte dem) och en superskön heat tech-polotröja som jag ska ha på mig när jag springer och det fortfarande är kallt. Testade förra veckan och polon var helt ultimat att springa i. Jag köpte också ett par jeggings (precis likadana som på bilden i det här inlägget), men favoritfyndet är klänningen som jag har på mig på bilden nedan. Den är mjuk och skön och enkel. Jackan på den andra bilden är från en affär i Friedrichshain. När jag tar den på mig skjuter självförtroendet i taket och jag tror jag är coolast i stan.

Att fotografera hemma hos oss är däremot mer eller mindre katastrof. I bakgrunden till första bilden skymtar bland annat vårt smarta klädtorksystem a.k.a gardinstång (en måste ytnyttja varje centimer när en bor tillsammans med en annan på 29,5 kvadratmeter) och allmänt kaos. Men vad gör jag inte för bloggen (haha, skulle vara världens sämsta modebloggare med de här premisserna). Men jackan! Visst är det en riktig powerjacka?

Ojoj, tydligen kan jag inte ens skriva lite text när jag skriver om shopping. Men nu är mina shoppingbehov mättade för en lååång tid. Väldigt nöjd och glad. Vad brukar du köpa utomlands?