Redigering, redigering, prokrastinering

Här sitter jag igen och redigerar. Fast just nu sitter jag och gör tusen andra saker för jag känner att det går så trögt med redigeringen. Strök i dag ytterligare ett kapitel och skrev nytt i stället. Det blev inte så bra. GAAH att det ska vara svårt ibland. Tydligen ligger jag ändå på +36 ord i dag trots att jag raderade ett helt kapitel. Så vi kan väl säga att det går framåt.

Skärmavbild 2016-03-04 kl. 13.12.28

Samtidigt är jag fullt medveten om att det inte är så där bara att skriva en bok. Ingen (allra minst jag) kan väl förvänta sig att jag skulle skriva utkastet under en månad och sedan redigera till något fantastiskt och färdigt under en månad till. Men det går så långsamt. Jag försöker ändå tänka att långsamhet är bra. Då hinner jag tänka, då hinner jag processa grejer i huvudet. Men ändå, vill bara bli klar.

Paradoxen där? Sitter och skriver blogginlägg, läser blogginlägg, kollar Facebook, Instagram och allt annat viktigt i stället för att redigera. Jag vet att jag kan bättre. Ingen idé att sitta och låtsasjobba (något vi kommer att tala om i nästa avsnitt av podden).

Så vad jag försöker säga är väl att jag borde fortsätta redigera. Det blir inte gjort om jag inte gör det. Vill ni läsa mer om redigering och processen kan jag varmt rekommendera Simona Ahrnstedts inlägg (överlag är hennes blogg guld när det kommer till skrivtips) och Marias inlägg.

I dag är det dessutom fredag och i morgon ska vi åka till min systers lande nära Kotka. Så då blir det automatiskt paus i redigeringen. Bara att bita ihop nu och verkligen redigera, inte snacka så mycket om att göra det. Jag börjar riktigt snart, bara jag … Äh!