Sånt jag googlar

Gräv där du står brukar vara ett av de vanligaste skrivtipsen. Hittills är det precis det jag gör, men hela tiden dyker det upp frågor som jag måste få svar på. Var finns en bankomat på Elisabetsgatan i Helsingfors? När stänger universitetets bibliotek?

En grej som jag googlar ofta är när solen går upp och ner i Helsingfors så att det blir rätt i manuset. Tidigare i veckan frågade jag min kompis som nyligen gifte sig när de bad gästerna anmäla sig till festen. I min (ex)studentorganisations grupp på Facebook frågade jag var Soc&kommarna nuförtiden dricker öl (högskolan har flyttat sedan jag studerade).

Så det är mycket små detaljer. Enligt någon spelar det kanske inte så stor roll, men jag vill ju att det ska vara någorlunda rätt. Att den som bor i Helsingfors inte irriterar sig på att jag missat på var bankomaten på Elisbetsgatan är. För det mesta är det ändå rätt oskyldiga grejer jag googlar, jag har förstått att det är lite knepigare för deckarförfattare som till exempel googlar olika sätt att ta livet av folk, hehe. Vad brukar du googla?

Nu ska jag glömma googlingar och annat skrivrelaterat och sätta mig i bilen med Jon och köra till min systers lande i Kotka. På vägen ska vi göra en pit stop i Borgå och luncha på en resturang som heter Zum Beispiel. Menyn ser väldigt lovande ut så jag har höga förväntningar! Och ja, helt och hållet ska jag inte glömma skrivandet, Jon och jag har nämligen ett projekt som vi ska börja idéa. Väldigt taggad för det!