För fem år sedan

För fem år sedan skrev jag mina sista tenter på universitetet, lämnade in min gradu och började inse att studielivet snart skulle vara över. Jag åt min sista spaghettilunch på Unicafe.

unicafe

För fem år sedan åkte jag på en veckas studieresa till Israel. Lärde mig mycket om konflikten och träffade andra nordiska journaliststudenter och festade loss i Tel Aviv med bland annat Lisen.

jerusalem

För fem år sedan såg jag avskedskonserten med The Ark på Tavastia. Det var en magisk kväll.

För fem år sedan fick jag jobb på Alma Media där jag skulle jobba som producent för S-gruppens tidning Samarbete i fem månader. Då fick jag också chansen att för första gången skriva på finska och åkte bland annat till Torneå och Haparanda på jobbresa, tyckte det var otroligt häftigt.

För fem år sedan deltog jag i en tävling i en marknadsföringskurs på Hanken som ledde till att mitt lag vann den finländska uttagningen. Vi fick åka till Paris för final med studerande från drygt 40 andra länder. Vi vann inte (helt sinnes vilka satsningar en del lag hade) men hade otroligt roligt.

För fem år sedan var jag singel och bodde på Elisabetsgatan i Kronohagen. Vi hade vinkväll hos mig flera gånger per månad. Känns nästan som att vi drack vin hos mig varje lördag. Under vappen (valborgsmässoafton) klämde vi in tolv personer på tre rätters middag på mina 28 kvadrat.

För fem år sedan hade jag färgat håret mörkt och trivdes jättebra med det. Blev fotograferad av Catariina på ett bloggevent som kanske Ratata ordnade?

kuggebrunett

För fem år sedan vrålade vi som tokar hemma hos mig när Finland vann hockey-VM för andra gången nånsin.

För fem år sedan deltog jag i en av de roligaste och finaste fester någonsin: statsvetenskapliga fakultetens promotion. Fest i nästan fyra dagar klädd i de allra finaste kläderna och en massa underbara människor som jag lärde känna.

promotionskumpapromotion

För fem år sedan hade jag examensfest och bakade rainbow cake för första gången och det blev storsuccé. På festens efterfest träffades ett par som gifte sig förra hösten.

rainbowcake

För fem år sedan var det en fantastisk sommar. Jag hängde mycket på Tjärholmen och vi satt i flera timmar på min balkong och förbättrade världen.

tjärholmen

För fem år sedan köpte jag min första smarttelefon och fotograferade hejvilt.

För fem år sedan satt jag tio timmar på Siltanen på "brunch". En helknäpp dag med mycket skratt fastän jag inte mådde så jättebra just då.

siltanen

För fem år sedan firade jag min 25-årsdag och dagen efter gifte sig en av mina nära vänner.

För fem år sedan gick jag på några riktigt skräpiga nätdejter, träffade till slut Jon och blev kär.

För fem år sedan köpte jag drömlägenheten och började renovera den.

kök

För fem år sedan beställde jag 4,5 kg lax på Stockmanns delikatess och deltog för första gången i restaurangdagen. Vi lagade närmare 150 portion sushi. En helt galen dag!

För fem år sedan hade jag inte skrivit en skönlitterär text på flera år och tänkte inte aktivt på att börja skriva. Men jag vet att det redan då någonstans i mitt undermedvetna fanns en tanke på att börja skriva.

För fem år sedan kallade jag mig inte feminist och förstod inte heller vad feminismen handlar om och önskade mig väl en pojkvän som skulle köpa mig rosor på kvinnodagen. Nu önskar jag mig inga rosor utan jämställdhet.

Vad gjorde du för fem år sedan?