Ny styrelsepost

Jag är en föreningsmänniska. Jag är en sån som ställer upp. Har alltid varit och kommer antagligen alltid att vara. I dag har jag inlett en ny föreningsbana när jag blivit invald som styrelsemedlem i Nylands litteraturförening. På det konstituerande mötet om någon vecka ska jag dessutom officiellt väljas till föreningens sekreterare.

Med tanke på hur mycket jag har på gång känns ett nytt engagemang lite galet, men ordförande mejlade mig för några veckor sedan och frågade om jag kunde tänka mig en styrelsepost eftersom några av styrelsemedlemmarna redan är över 80 år och kände att det är dags att avgå. Jag var inte speciellt svårövertalad, dessutom är det ju en förening där jag förhoppningsvis kan göra någon nytta.

Själv blev jag medlem sommaren 2014 när jag insåg att jag verkligen vill satsa på mitt skrivande och deltog i en helgkurs samma höst med Peter Sandström (som nu också är en av kursledarna på LittSkap!). Det finns en del program inplanerat för i år också och jag tänker mig att det kunde vara roligt att ordna något för en lite yngre målgrupp (ja, medelåldern är rätt hög för tillfället).

Så om du alls är intresserad av att vara med på något program tycker jag du ska fundera på att bli medlem, medlemskapet är hujsiga 20 euro om året, eller 10 euro om du är under 27 år. Så inte en speciellt stor investering.

Ha, ni märker vad jag gör här? Några timmar in på en officiell post lockar jag redan nya medlemmar till föreningen.

wp-1458065859928.jpgSallad och ett glas vin före mötet.