Är ni författare?

I går kom beskedet från Svenska Kulturfonden och inte heller i år är jag bland de lyckliga som får understöd. Som aspirerande författare vet jag att det är jättesvårt att få understöd så egentligen är jag inte så överraskad. Jag kan inte påstå att jag inte är besviken, för det är självklart att jag gärna hade tagit emot pengar. Men jag förstår naturligtvis att de inte kan dela ut pengar åt alla – fastän de skulle vilja det.

Däremot kom jag på en grej jag helt glömt att berätta här på bloggen – för ett år sen fick jag nämligen ett understöd för Nationen, alltså mitt andra manus, från Nylands Nation.

wp-1459444996094.jpg

På den tillhörande årsfesten efteråt satt jag bredvid en kille som undrade vad jag fått mitt stipendium för och jag berättade att det var för mitt bokprojekt. Då frågade han mig: "Är ni författare?"

Ja, han niade faktiskt. Fnissar fortfarande åt det, men är ju otroligt tacksam för pengarna jag fick då. Minns inte längre vad jag svarade på hans fråga. Kanske "inte ännu". Och jag fick inte ännu pengar från Kulturfonden, men kanske en dag.

wp-1459445012093.jpgSå här såg jag ut på festen för ett knappt år sedan. Med champagneörhängen så klart!

Nu gäller det bara att vänta på nästa stipendiebesked (som borde komma om en månad) och i något skede söka nya stipendier. För säkraste sättet att inte få några pengar är att inte söka några. Har du sökt/fått pengar från någon fond?

P.S. Om det finns mecenater där ute som vill stöda mitt skrivande kan ni göra det genom att köpa ett par (eller flera) skumpaörhängen. Pengarna går oavkortade till min vinbudget, en kan ju inte skriva utan ett glas då och då!