Företagarlyckan

Jag har svårt att förstå att det bara gått ett drygt år sedan jag startade eget företag. Nu i efterhand kan jag konstatera att jag borde ha gjort det för länge sedan, men som i det mesta är det lätt att vara efterklok.

I den här veckans avsnitt av podden talar Malin och jag om hur vi upplever våra liv som företagare jämfört med hur det var att vara anställd. Vi tar också upp en hel del företagarmyter. Jag vill absolut inte tvinga någon att bli företagare, men om du har ens ett litet intresse för det tycker jag att du ska fundera på saken. Men börja med att lyssna på avsnittet, hehe.

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/257208136" params="auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true" width="100%" height="450" iframe="true" /]

En orsak till att jag trivs så bra med min situation just nu är att jag har ett 50-procentigt kontrakt med Addeto och att jag med jämna mellanrum får frilansuppdrag. Jag behöver alltså inte stressa otroligt mycket över ekonomin, men visst försöker jag hålla koll på utgifter och inkomster.

Men den största orsaken är utan tvekan skrivandet. Jag har en flexibel tidtabell och kan planera mitt jobb runt mitt skrivande. Jobbet går alltid först och jag tenderar att sköta undan det så fort som möjligt, men ändå blir det mycket tid över för att skriva. Kan inte tänka mig en mer lyxig tillvaro faktiskt!

redigering

Det här betyder ändå inte att ett liknande upplägg funkar för alla, var och en måste hitta rätt lösningar för sig själv. Men om du har en känsla i kroppen om att det skulle vara dags för förändring så tycker jag att du ska våga testa på något nytt. Det är lättare att ångra ogjorda saker än gjorda. Finns det något du drömmer om men vågar inte ta första steget?