Mat i Barcelona

Alla som vet ens lite om mig vet att jag alltid är hungrig och att jag älskar mat. Det bästa jag vet med resor är just maten. Dels att få sätta sig vid ett dukat bord, men framförallt att få testa på nya grejer och smaker. I Barcelona åt vi mycket gott och tänkte nu tipsa om de ställen vi var på. Finns säkert en miljon andra bra restauranger i den stan, men en hinner ju inte med allt på några dagar.

Tantarantana På fredag kväll åt vi på det här tapasstället. Ett litet hål i väggen och en långsmal och mysig lokal. God mat, men kanske lite på den dyrare sidan. Till förrätt delade vi på flera olika tapas och speciellt osttallriken var otroligt god. Till huvudrätt åt jag en laxtartar och efterrätten bestod av en lemon pie. Riktigt gott alltihop!

wp-1461137783845.jpg

La Boqueria Matmarknad invid La Rambla där det såldes mycket färska råvaror, men det jag fastnade för var alla goda juicer i härliga färger. Hade inför besöket förväntat mig mer av en tapas-känsla och flera små matstånd, men än så länge är marknaden främst en råvarumarknad.

wp-1461137705981.jpg

Bacoa/Kiosko Alltså världens godaste hamburgare! Det är lite snabbmatsprägel på stället, men jestas så god hamburgaren var. Det kan hända att stället besöktes två gånger under resan, men jag erkänner ingenting.

wp-1461137751365.jpg

La Xampanyeria Alla i vårt sällskap älskade inte precis det här stället, men jag tycker det var rätt kul att få trängas med folk, dricka rosa cava och äta lite manchego. Men tycker du inte om att trängas är det här inte rätt för dig, eller i så fall kan det löna sig att besöka stället nån annan gång än lördag kväll.

wp-1461137765770.jpg

Flax & Kale Hipstertät restaurang som serverar hälsosam mat, men herregud så gott det var. Känns som att vi åt oss igenom hela brunchlistan. Hit kunde jag också ha gått en gång till och ska definitivt gå igen om jag får chansen. Prisnivån är ungefär som i Finland, men maten är verkligen värd alla euroner!

wp-1461137732812.jpg

La Taguara På söndag kväll när de andra var på fotbollsmatch strövade jag omkring i Barcelona och hittade den här arepas-restaurangen på måfå. För 6 euro fick jag en jättegod arepa, alltså ett fyllt venezuelanskt majsbröd (glutenfritt!). Har du inte smakat på arepas förut ska du absolut göra det! Tyvärr har jag ingen bild på varken stället eller maten.

Det var väl ungefär det. Rätt mycket mat hann vi ju med under några dagar, men jag känner på mig att jag vill åka till Barcelona för att få testa ännu fler restauranger. Åh, vad skulle livet vara utan god mat och dryck?