Snack om journalistik och media

För två veckor sedan intervjuade jag den finländska journalisten Hanna Nikkanen för Addeto. Vi satt i över två timmar och snackade om journalistik och mediebranschen och jag kunde ha fortsatt i några timmar till. Jag fick idén till artikeln efter att jag läst en intervju med henne i Journalisti och hon var genast med på noterna för en intervju.

Skärmavbild 2016-04-20 kl. 17.23.06Skärmdump från Addeto.

Det är kanske inte så konstigt att jag som journalist är intresserad av mediebranschen, men Nikkanen sa så mycket smarta saker att jag tycker att du absolut ska läsa artikeln (finns också på finska).

Åh, det bästa med mitt jobb är att få träffa engagerade och smarta människor och lära mig något nytt varje gång. I dag var jag också på ett jätteintressant seminarium om grannspråksundervisning i Norden. Ja, det låter kanske inte så superspännande, men det var verkligen intressant. Den artikeln dyker upp på Addeto säkert nån dag nästa vecka.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb? För mig är det som sagt att få träffa nya människor och att få smygtitta in i flera olika branscher.