Bokens och rosens dag

I dag firas bokens och rosens dag. Nylands litteraturförening tjuvstartade i går genom att fira dagen på Arkadia International Bookshop. Det var ungefär ett tjugotal personer som hade kommit dit för att läsa upp egna texter eller bara för att lyssna.

Själv hade jag inte tänkt göra något annat än att sitta i publiken, men blev uppmanad att läsa något och kände att jag inte kunde tacka nej, fastän jag inte alls förberett mig. Jag läste de dikter som jag skickade in till Arvid Mörne-tävlingen och som jag tyvärr inte fick något pris för. Prisutdelningen är först i maj, men jag har åtminstone inte fått ett meddelande om att jag vunnit något, så jag räknar att det loppet är kört.

Men oberoende av hur det gick tävlingen gillar jag dikterna och en äldre man i publiken sa efteråt att han tyckte de var jättebra. Det var också första gången som jag uppträdde "officiellt" med egen text. Rätt bra egentligen att det blev så odramatiskt och oplanerat, hann inte ens bli nervös. Vad säger ni, vill ni också läsa/höra dikterna? Har ju inlett vlogg-karriär, så kanske en poesivlogg?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har vi haft photo shoot här hemma där rosen jag fick i går har fått agera rekvisita. Tycker det passade så bra med tanke på vappen och studentfester. Nu ska jag iväg på handbollsmatch och senare i kväll på bio. Ha en riktigt fin lördag!