Konceptet semester

Ibland när folk med vanligt jobb börjar planera sin sommarsemester vrider det sig lite i magen på mig och jag tänker "det loppet är kört – jag kommer aldrig mer att ha betald semester". Som företagare har jag ingen lagstadgad semester och vill jag vara ledig i en månad måste jag se till att tjäna in hela årets pengar under elva månaders tid.

Men. För det finns ju alltid ett men. Jag var ju på semester förra veckan. Fyra underbara och härliga dagar i Barcelona som verkligen fungerade som nollning för mig. Tänkte inte på jobbet, inte på mina skrivprojekt, utan bara njöt. Så uppenbarligen går det att ha semester också som företagare, även om det kanske ser lite annorlunda ut än för arbetstagare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå här nöjd och glad såg jag ut i Barcelona.

I veckans avsnitt av Projekt framgång snackar Malin och jag mer om hur det fungerar med konceptet semester när en är företagare. Som sagt, ingen lagstadgad rätt till semester, men å andra sidan har jag möjligheten att ta små ledigheter så gott som när som helst.

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/260758344" params="auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true" width="100%" height="450" iframe="true" /]

Och jag tycker faktiskt att det är hundra gånger bättre än betald semester, för just nu sysslar jag med de grejer jag allra helst vill göra och med egen tidtabell. Det är så mycket mer värt en fyra eller fem veckor betald semester. Har du betald semester i sommar?