Tjuvlyssnarn

I dag åt Jon och jag lunch Sandro och när vi nästan ätit klart kom det sex personer och satte sig i bordet bredvid oss. Det var så tydligt vad som pågick att vi inte kunde låta bli att iaktta och tjuvlyssna.

Det var en finsk tjej och hennes finska föräldrar som för första gången skulle träffa den brittiska pojkvännens föräldrar som var på besök i Helsingfors. Dottern undrade bland annat hur de ska sköta betalningen och finska mamman sa att de betalar för alla. Mammorna hade finskor och alla verkade lite nervösa, det var osäkert vem som skulle sitta var.

wp-1461591372230.jpg

Alla klassiska repliker uttalades. "My English is OK, but please talk slowly." "At least your Enligsh is better than my Finnish." Bullriga skratt på det. En intressant observation var att britterna konstaterade att det är så varmt inomhus här i Finland fastän det är kallt ute. Ja, kanske för att vi faktiskt har isolerade hus??

Men åh så härligt att få iaktta folk och situationer. Brukar du göra det? Själv har jag en sån otrolig lust att skriva in den här situationen i något manus, kanske det får vara med i nåt framtida alster. För det här är en situation som säkert de flesta känner igen sig i och som sällan brukar vara helt o-pinsam.