Fem positiva

Yvonne utmanade mig att lista fem positiva egenskaper hos mig själv och jag är inte sen att anta en utmaning. Här i Norden är vi väl lite dåliga på att lyfta fram bra grejer både med oss själva (och med andra) så därför tycker jag att var och en kan ha nytta av att reflektera över det här.

  1. Jag ställer alltid upp. Finns det nån praktisk syssla som måste göras ställer jag gärna upp. Bakar kakor, fixar gemensamma födelsedagspresenter och är allmänt den som tar tag i saker.
  2. Jag hejar och uppmuntrar. Jag tror att alla kan göra vad de än vill, om de är redo att jobba för det. Hejar på kompisar vad de än får för sig att göra och peppar för allt det går!
  3. Jag är social och glad. Jag försöker höra av mig till kompisar med jämna mellanrum och ställer gärna till med kalas och höjer humöret – eller åtminstone sitter jag inte i ett hörn och surar.
  4. Jag är omtänksam. Om jag har fest ser jag alltid till att alla har något att äta. Det ska finnas något för alla! Väldigt mån om att alla ska ha det bra.
  5. Jag får saker gjorda. Bestämmer jag mig för något så gör jag det också. Dessutom gör jag det bra och helhjärtat. Jag ger inte upp.

Hur uppfattar du mig? Passar det här in på bilden jag ger av mig på bloggen och podden (som jag klipper som bäst)?

rainbow cake Så här uppfattar jag mig själv – partyglad med en kaka i bakfickan (eller i handen).