Vappen kommer snart!

Facebook överflödas av folks glada vappenbilder från tidigare år och jag ville inte vara sämre och bytte ut min profilbild till en härlig samlarbild från vappen 2006 då jag för första gången fick ha studentmössa och halare (overall).

Massa finlandismer här nu, och för svenska läsare kan jag ju klargöra att valborg kallas vappen i folkmun här i Svenskfinland. Men nu tänkte jag att vi kör ett litet egoinlägg med vappenbilder från gångna år.

kuggevapp2006

Min första vapp som studerande, här tar jag en liten powernap i Kajsaniemiparken under första maj. Obsobs, notera ölkorgarna! Inga burkar för tio år sedan, utan glasflaskor! Efter det åkte vi hem till oss med ett glatt gäng och mamma stekte plättar till allihop!

kuggeförstamaj

Första maj 2008 började katastrofalt med att jag lyckades låsa ut hela StudOrgs styrelse (mig själv också) från KFJ (Kugges föräldrars jobb) där vi skulle tillreda sillismaten. Men som ni ser på bilden så slutade ju det lyckligt efter hjälp av låssmed, en räkning på 150 euro och en antal ägg som kokat i botten (passade på att börja koka ägg innan jag låste ut oss, smart va?)

vappen2009

Vappen 2009 firade jag på en buss i Argentina i sällskap av min syster Maria. Var jätteglad över att få vinservering (ifall det är oklart att tyda). Kvällen slutade med att vi fick en hel skumpaflaska. Är det vapp så är det. Också på en buss i Argentina!

vappen2010

Första maj 2010 hittade Lisen och jag den här kompisen på väg till Kajsaniemi för sillis. Passade ju bra till halarens färg!

vappen2011

Vappen 2011 firade vi med tre rätters middag för tolv personer i min lilla Kronohagenetta. Här är Kicka och jag just innan klockan 18 och Havis Amandas mösspåläggning (som vi alltså kollade på tv). En jätterolig kväll!

vappenkugge2012

Första maj 2012 hängde vi en stund på Broholmen efter att vi varit till Kajsaniemi. Det här är också senast som jag firat vappen i Helsingfors. 2013 var jag i Berlin, 2014 i London, 2015 i Malmö. Så nu ser jag fram emot att få fira i Helsingfors igen!

I morgon ska vi till min moster, på kvällen blir det ett 30-årskalas och på söndag brunch hos mamma och pappa. Hur ska du fira?