Barnsnack i podden

I dag publicerade Malin och jag ett avsnitt av podden jag inte trodde vi skulle ha gjort riktigt än. Vi pratade nämligen om hur det är att vara företagare och ha barn. Som alla kanske vet har varken Malin eller jag barn, men speciellt jag som i år fyller 30 känner att tankarna allt oftare snurrar kring det här med barn. Det är inte alls aktuellt ännu, men det är inte heller något jag totalt kan förbise.

Funkar det att ha företag och barn? Hur länge kan jag vara "borta" utan att mitt jobb och mina kundrelationer börjar lida? Det finns ju ett kryphål – en får jobba på söndagar utan att bli av med mamma/föräldrapenningen, men räcker det? Överlag finns det en massa frågor jag känner att jag måste få svar på innan jag kan tänka mig att börja fundera på barn så där helt på riktigt.

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/261930546" params="auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true" width="100%" height="450" iframe="true" /]

Och sen finns det ju en annan grej – en kan ju aldrig veta hur det går. Lyckas jag bli gravid? Blir det missfall? Det är omöjligt att veta. Vi pratade faktiskt om det här förra veckan med en kompis. Mest om vilket tabu det fortfarande verkar vara att få missfall. Jag kan inte ens tänka mig hur hemskt det måste kännas att förlora ett ofött barn som en längtar efter, men inget blir väl bättre att vi inte pratar om det?

Eller som min kloka kompis sa: Vad är det med den här världen? Man kan inte prata om missfall, men det är okej att ordna babyshower.

Vad tycker du?